Chiftelute vegetariene

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 68502 vizualizari

 

O alta varianta foarte, foarte gustoasa...o reteta versatila care poate fi preparata dupa inspiratia fiecaruia :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 cartof maricel
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi( micuti)
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 5 linguri pesmet
  • 3 linguri faina neagra
  • 3 linguri bere
  • o ceasca de parmezan
  • o ceasca de branza
  • putina sare
  • piper
  • un praf de turmeric( optional)
  • ulei pentru prajit( eu am pus jumatate de floarea soarelui, jumatate de masline)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute vegetariene:

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender.

Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai este nevoie mai puteti adauga faina( unele persoane obisnuiesc sa stoarca  de zeama dovlecelul si cartoful insa eu prefer aceasta varianta ).

Cu o lingura se ia din compozitie si se pun chiftelutele in uleiul incins. Se intorc cu grija si se prajesc pe ambele parti.

Scoatem chiftelutele cu o paleta pe un vas tapetat cu prosop de hartie absorbant.

Mutam chiftelutele pe un platou si decoram aperitivul dupa bunul plac...sunt tare gustoase :)

TIPS-URI

1

puteti adauga si alte legume la chiftelute

2

puneti condimentele care va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

26.11.2013, 21:44

bune

RuxyRux 1

26.11.2013, 21:44

Cam, Bya...pup gurita frumoasa

Adnee21 1

16.05.2014, 16:16

Uleiul de palmier este mult mai bun si mai sanatos si nu "se" arde ca cel de floarea-soarelui sau cel de masline. Plus ca da un gust foarte bun mancarii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de vinete, dovlecei si branza